Hollen en stilstaan

Drama, drama, drama! De hele dag is het hollen of stilstaan!

Als je je leven onder de loep legt,situaties uitvergroot en je fantasie erop los laat, ziet het er allemaal FANTASTISCH uit! Maar...je moet het maar wel durven, al die drama! Stap voor stap gaan we verschillende disciplines oefenen en uitbeelden door middel van toneelspel.

Inhoud project: 
  • vier dramalessen van Marina of Mieke
  • aanvullend materiaal op de site (via inlogcode)
Projectelementen: 
DramaDrama
TaalTaal
Geschikt voor leeftijd: 
8-9 jaar (groep 5)
9-10 jaar (groep 6)
10-11 jaar (groep 7)
11-12 jaar (groep 8)
Extra info: 

Enkele reacties van de toneelspelers van groep 7/8 Bs de Wegwijzer uit Hunsel
We hebben het weer leuk gehad. Iedere dinsdag vier weken lang is er een Mevrouw geweest.
De eerste week hebben we emoties uitgebeeld. We zijn toen naar de emotie bus geweest, als iemand blij in de bus kwam, dan moest iedereen die in de bus zat ook blij doen.
De tweede week hebben dingen moeten uitbeelden. Elk groepje kreeg een kaartje waar bijvoorbeeld verhuizen op stond, dan moest je verhuizen uitbeelden.
De derde week hebben we tableau Vivant gedaan (dat betekent een schilderij uitbeelden). We kregen een kaartje waar een plaatje op stond dat we moesten uitbeelden.
De vierde week hebben we geïmproviseerd. We kregen een kaartje waar je een stripverhaaltje van moest uitbeelden.
Tim & Bas Jenniskens


Enkele weken geleden kwam er een mevrouw van MarMiek langs om drama lessen te geven. Ze had een thema dat was hollen en stilstaan. Marina kwam vier weken op een dinsdag ochtend langs, eerst kregen we uitleg, toen gingen we naar de speelzaal. Daar speelden we toneelstukjes. Marina had een grote koffer bij zich met allemaal verkleedspullen die mochten we aandoen als we gingen toneelspelen. Ze had kaartjes met emoties erop bijvoorbeeld: boos, blij, teleurgesteld, enzovoort.
Groetjes Sanne en Rosa

Wij hebben 4 weken lang op dinsdagmorgen een project gehad: hollen en stilstaan. Iedere dinsdag kwam Marina. Ze heeft ook een site die heet: Marmiek. De hele klas vond het een super tof project. We kregen eerst uitleg en daarna gingen we naar de speelzaal. Ze had een koffer bij zich, daar zaten verkleedspullen en die mochten we gebruiken. Het waren super leuke spelletjes. We hebben veel geleerd. We hebben veel toneel gespeeld, zelfs de juf vond het super. We hopen dat Mieke of Marina nog eens terug komen. We wilden graag nog een paar lessen krijgen. Het was super gezellig, super leuk, en we vonden het jammer dat het afgelopen was.
Jarco en Karlijn

Het hollen en stilstaan project was heel leerzaam en leuk . Je kon er heel veel van leren. We hebben geleerd hoe we moesten improviseren. We hadden veel verschillende lessen. Bij de eerste moesten we emoties uitbeelden, eentje moest de knecht spelen en de ander de baas. We leerden hoe we de lach in moesten houden en wat tableau vivant was. We hebben geïmproviseerd en alle kinderen vonden het leuk . We hebben super veel lol gehad en hebben ook filmpjes gezien. Deze kun je ook zien op www.marmiek.nl
Sara en Senna